page header photo
share Twitter share LinkedIn

cursus Android Java primer

Deze opleiding is OS platform-onafhankelijk

Mike the Android robot Java is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een zeer populaire taal met talloze toepassingsgebieden. Eén van die toepassingsgebieden is de programmering van mobiele apps voor het Android-platform, dat inmiddels meer dan 50% marktaandeel heeft. De cursus Android Java primer behandelt met name die elementen van Java die nodig zijn voor het programmeren binnen de Android Software Development Kit (SDK). Deze Java-bouwstenen en -constructies zullen niet uitentreuren worden "doorgekauwd" (daarvoor ontbreekt de tijd) maar geven zeker voldoende Java-bagage om de wereld van de Android-apps te gaan verkennen. Lees verder >>>

Voor wie?

  • Deze cursus is bedoeld voor programmeurs die voldoende Java-kennis willen verwerven om apps te kunnen bouwen voor het Android-platform.
Cursusduur: 2 dagen        In-company cursus op maat
Contact
Kosten € 1035.- excl. BTW       

Wanneer

Wij hebben deze cursus momenteel niet van een vaste datum voorzien. Als u belangstelling hebt, neem dan contact met ons op, zodat we in overleg kunnen bepalen wanneer en op welke manier (klassikaal, coaching on the job, privé-cursus, expert session) wij de benodigde kennis overdragen.
Voor contact: telefoon 024-352 72 72 of info@ATComputing.nl.

Meer informatie over deze cursus

Java programmeertaal

Java is een geïnterpreteerde taal. De compiler — die geïntegreerd is binnen de Eclipse-ontwikkelomgeving — vertaalt een Java-programma naar zogenaamde "bytecode". Deze bytecode wordt geïnterpreteerd door de Java Virtuele Machine die op het Android-platform draait.
De syntax van Java is gebaseerd op die van de programmeertalen C en C++. Evenals C++ is Java een object-georiënteerde taal.

Voorkennis

Voor het volgen van de cursus is algemene programmeerervaring een vereiste. Deze kennis verkrijgt u via onze cursus "Leren programmeren met C".

Inhoud van de cursus

Aan de orde komen:

  • Inleiding, principes van Java
  • Basisprincipes van object-georiënteerd programmeren
  • Classes en methods
  • Declaraties
  • Control structures
  • Exceptions
  • Collections
  • Multithreading

Niet aan de orde komt:

  • Android-specifieke kennis.

Documentatie

Bij de cursus ontvangt u een werkboek met kopieën van de presentaties, en opgaven met uitwerkingen. Deze documentatie is Engelstalig.
De cursus wordt in principe in het Engels gegeven, tenzij alle deelnemers Nederlandstalig zijn.

Afsluiting

Enige tijd na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS2