page header photo
share Twitter share LinkedIn

cursus De programmeertaal Go

Deze opleiding is OS platform-onafhankelijk.

Gopher (by Google) De cursus Programmeertaal Go behandelt de syntax van de programmeertaal en de bijbehorende programmeerstijl. Deze zijn ontwikkeld door de grondleggers van UNIX en C, en de ontwikkeling wordt gesponsord door Google. U leert gebruik maken van de faciliteiten in de taal (data-typen, methods, interfaces, embedding en Go-routines) en packages (strconv, i/o, json, fmt, net/http, ...). Verder leert u over het eco-systeem van Go: importing source, source formatting en unit testing. Deze onderwerpen worden, onder begeleiding van de docent, uitgebreid in de praktijk geoefend.

Na afloop van de cursus kunt u zelfstandig een Go-programma schrijven, of samen met anderen Go-programmatuur schrijven. Lees verder >>>

Voor wie?

  • Programmeurs die Go als programmeertaal zelfstandig of in een team willen gaan gebruiken
Cursusduur: 4 dagen        Direct aanmelden
Contact
In-company cursus op maat
Kosten € 1950,- excl. BTW       
         

Wanneer

Als de onderstaande data niet uitkomen, neem dan contact met ons op, zodat we met u kunnen overleggen welke mogelijkheden er zijn. Voor contact: 024-352 72 72 of info@ATComputing.nl.

Momenteel staan de volgende data gepland:

22,23,26,27 mrt 2018   Utrecht met doorgangsgarantie Deze cursus gaat gegarandeerd door!

Aanmelden voor cursus: "De programmeertaal Go".

Meer informatie over deze cursus

Programmeren met Go.

De programmeertaal Go is gebaseerd op de ervaringen die de laatste decennia zijn opgedaan met talen als C en C++ en met geïnterpreteerde talen als Java en Python. Al deze talen zijn krachtig en flexibel maar ontberen het afdwingen van één stijl van ontwikkelen die nodig is om teams samen te laten werken.

Go is een kleine taal: alleen wat van waarde bleek in andere talen is behouden en veel van de problemen (conversie, memory-management) zijn elegant opgelost.

Go is met name geschikt voor multi-threaded programma's zoals netwerkdiensten. Go-routines en channels maken dit erg eenvoudig.

Behalve de syntax van de taal zijn hierin ook tal van packages vastgelegd, zoals bijvoorbeeld strings, strconv, io, json en time.

Voorkennis

Enige programmeer-ervaring in een (andere) hogere gestructureerde programmeertaal, zoals Java, PHP, C, Perl of Python, is noodzakelijk.

U kunt deze kennis verkrijgen met de cursus "Leren programmeren met C". of de cursus "Leren programmeren in Python".

Inhoud van de cursus

In de eerste twee dagen van de cursus komen achtereenvolgens de begrippen data-types, flow-control, methode en interfaces aan bod.

De laatste 2 dagen komen diverse packages en het Go ecosysteem aan bod. De Go-packages worden gedurende de cursus niet volledig uitgediept. Een schat aan goede documentatie is te vinden op de website golang.org. Daar worden ook veel achtergronden van de concepten behandeld.

Aan de orde komen:

  • Data-typen, flow control, methods en interfaces
  • Compileren en debuggen
  • Diverse packages: fmt, io, bufio, json
  • Zelf maken van packages, OS afhankelijkheden
  • Go-routines en channels
  • Error handling met defer, panic en recover

Niet aan de orde komen:

  • Software analyse en design, en (uitgebreide) vergelijkingen met andere talen.

Documentatie

Bij de cursus ontvangt u een Nederlandstalig werkboek met kopieën van de gebruikte presentaties, oefeningen en voorbeeld-oplossingen hiervan.

Afsluiting

Enige tijd na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

Meteen aanmelden voor deze cursus

Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS2