page header photo
share Twitter share LinkedIn

LPI certificering level 1 (LPIC1) examen 102

Actie: Volg deze cursus samen met een examentraining en krijg het examen gratis!

Deze opleiding is specifiek voor het Linux systeem

In de cursus LPI 102 worden de onderwerpen behandeld die nodig zijn om het LPI 102 examen met succes te behalen. Tijdens de cursus leert u de basisvaardigheden die u als Linux Professional nodig hebt om de meest gangbare Linux distributies te kunnen beheren. De cursus behandelt basis shell scripting, de technische aspecten van de desktop, beheer van gebruikers en basis services zoals logging, versturen van mail, printers, het configureren van simpele netwerkinstellingen, en het instellen van basis-beveilingsmaatregelen. De onderwerpen worden uitvoerig in de praktijk geoefend. Zo geven we de materie ook voldoende handen en voeten voor alledaags gebruik.

Na afloop van de cursus kunt u een basis-netwerkconfiguratie op een Linux systeem beheren en simpele scripts schrijven om taken te automatiseren. Bovendien kunt u met wat extra zelfstudie het LPI 102 examen met succes afleggen. Samen met het examen LPI 101 levert u dit de basiskennis op die LPI stelt aan het LPIC-1 niveau (Junior Level Linux Professional) Lees verder >>>

Voor wie?

 • Professionele computergebruikers die gecertificeerd Linux-systeembeheerder (junior level) willen worden.

De volledige cursus duurt 4 dagen, maar de cursus kan ook in modules worden gevolgd:

Module Duur
(dagen)
Welke dagen
v.d. training
Prijs
Direct aanmelden
Contact
In-company cursus op maat
 
Prijzen excl. BTW
Geavanceerd Systeembeheer I 1 1    € 535,-
Geavanceerd Systeembeheer II 1 2    € 535,-
Client netwerk configuratie 1 3    € 535,-
Security 1 4    € 535,-
Alle onderwerpen bij elkaar 4 1, 2, 3 en 4    € 1810,-

Op het aanmeldformulier voor deze cursus is ruimte om de keus voor specifieke modules aan te geven.

Wanneer

Als de onderstaande data niet uitkomen, neem dan contact met ons op, zodat we met u kunnen overleggen welke mogelijkheden er zijn. Voor contact: 024-352 72 72 of info@ATComputing.nl.

Momenteel staan de volgende data gepland:

2,3,6,7 nov 2017   Utrecht

Aanmelden voor cursus: "LPI certificering level 1 (LPIC1) examen 102".

Ook als online training verkrijgbaar

Deze cursus is ook als online training verkrijgbaar. Leren op de tijd dat het u schikt en op elke denkbare plaats waar internetverbinding mogelijk is: dat is het leren anno nu! Video-presentaties stopzetten, pauzeren en herstarten wanneer u dat wilt waarbij de presentaties en online-voorbeelden synchroon blijven lopen. U bepaalt het leertempo!

De online training is verkrijgbaar in de AT Computing webshop.

Meer informatie over deze cursus

LPIC — Wereldwijd erkende Linux-certificering

'De uitgebreide cursussen, aangevuld met nuttige tips en het duidelijke cursusmateriaal hebben er voor gezorgd dat ik moeiteloos de LPI examens af heb kunnen leggen!'
J. van den Berg
functioneel beheerder
Met de toename van het aantal Linux-toepassingen groeit ook de vraag naar Linux-systeembeheerders, bij voorkeur met een aantoonbaar kennisniveau. Om een brede bekwaamheid in professioneel Linux-beheer aan te tonen, biedt het Linux Professional Institute (LPI) een certificeringstraject dat onafhankelijk is van de verschillende Linux-distributies: de LPI-certificering. Voor het LPIC1-certificaat (Junior Level Linux Professional) moeten de examens 101 en 102 allebei met goed gevolg zijn afgelegd.

AT Computing biedt twee separate cursussen ter voorbereiding op deze examens. Deze cursussen bieden u de kennis en het inzicht om (aangevuld met een dosis zelfstudie) de examens af te leggen.

Ook in module-delen te volgen

Volg precies de gedeelten die u nodig hebt: twee aparte dagen met onderwerpen van gevorderd systeembeheer, een dag client-netwerk configuratie en een dag over security. Zie elders op deze pagina voor de afzonderlijke prijzen, en bel ons cursussecretariaat op 024-3527282.

Voorkennis

De stof zoals beschreven voor het LPI-examen 101 wordt als bekend verondersteld.

Inhoud van de cursus

De cursus behandelt alle leerdoelen (objectives) en onderwerpen (topics) die worden beschreven in de examenspecificaties voor het LPI-examen 102. We noemen het "topic"-codenummer bij elk onderwerp:

 • Module 1 (een dag): Geavanceerd systeembeheer - I
  • Inrichten en gebruiken van de shell-omgeving (105.1)
  • Aanpassen en maken van eenvoudige shell scripts (105.2)
  • Gebruikers-accounts, gebruikersgroepen en systeembestanden daarbij (107.1)
 • Module 2 (een dag): Geavanceerd systeembeheer - II
  • Systeem logging (108.2)
  • SQL data manipulatie (105.3)
  • Jobs schedulen voor automatisch systeembeheer (107.2)
  • Localisation en internationalisation (taal, tijdzone enz.) (107.3)
  • Systeemtijd en -klok (108.1)
  • Printers en printen (108.4)
 • Module 3 (een dag): Client netwerk configuratie
  • Opzetten van een display manager (106.2)
  • Installeren en configureren van X11 (106.1)
  • Beginselen van de Mail Transfer Agent (108.3)
  • Basiskennis van Internet protocollen (109.1)
  • Elementaire netwerk-configuratie (109.2)
  • Elementaire netwerkproblemen oplossen (109.3)
 • Module 4 (een dag): Security
  • Accessibility (instellen op gebruikers met beperkingen) (106.3)
  • Instellingen voor DNS clients (109.4)
  • Beheerders taken i.v.m. security (110.1)
  • Opzetten van security voor een netwerk host (110.2)
  • Data beveiligen met encryptie (110.3)

De aangegeven volgorde van de modules komt overeen met de volgorde van de dagen binnen de totale cursus: cursusdag 1 is module 1 "Geavanceerd systeembeheer - I", cursusdag 2 is module 2 "Geavanceerd systeembeheer - II", cursusdag 3 is module 3 "Client netwerk configuratie", en cursusdag 4 is module 4 "Security".

De officiële exameneisen zijn beschreven in de Exam 102: Detailed Objectives op de website van het Linux Professional Institute.

Documentatie

Bij deze cursus ontvangt u uitgebreide Nederlandstalige werkboeken met kopieën van de gebruikte presentaties die voorzien zijn van extra notities, en oefeningen met bijbehorende uitwerkingen. Tevens ontvangt u een gedetailleerd studieboek als zelfstudiemateriaal en naslagwerk.

Afsluiting

Na een periode van zelfstudie legt u zelfstandig het examen 102 af bij een VUE-centrum. Hier wordt het examen in elektronische vorm op een computer afgenomen. Ook is het met enige regelmaat mogelijk LPI-examens af te leggen via de schriftelijke vorm op congressen, seminars en beurzen en soms bij LPI-partners (waaronder AT Computing; vraag naar de data). Inschrijven voor deze examens kan op de website van LPI Europe.

Om te slagen voor een van de LPI examens moet u, afhankelijk van uw voorkennis en ervaring met verschillende Linuxdistributies, naast de cursus ook investeren in zelfstudie. De hoeveelheid zelfstudie varieert sterk en kan flink oplopen. Uw kennis wordt geëxamineerd aan de hand van veelvuldig aan de praktijk getoetste multiple choice en fill-in-the-blank vragen. Heeft u niet het benodigde kennis- én ervaringsniveau dan is de kans dat u slaagt klein. Onderschat de moeilijkheidsgraad van de LPI-examens niet!

Meteen aanmelden voor deze cursus

Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS2