Blijf leren met deze 3 tips

Je kunt er niet omheen. Door COVID-19 is het advies om zoveel mogelijk thuis te werken. Hogescholen en universiteiten geven voorlopig geen klassikale lessen meer en ook bij ons is het helaas voorlopig niet mogelijk om een klassikale training te volgen. Maar stopt hier dan het leren? Zeker niet! We geven je drie tips om te blijven leren.

Waarom is het belangrijk om te blijven leren?

De meest waardevolle investering die je kunt doen, is die in jezelf. Het is belangrijk om up-to-date kennis te hebben om interessant te blijven voor de arbeidsmarkt. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en kwalificaties op de arbeidsmarkt verliezen steeds sneller hun waarde. Ook als je niet van plan bent om van baan te wisselen, is het verstandig om te blijven leren naast je huidige baan.

Leren zorgt ervoor dat je in een flow terecht komt. Het geeft een goed gevoel om iets nieuws te leren, om jezelf te ontwikkelen.

Tip 1: Leer (online) van elkaar

Wist je dat veel van wat je leert op de werkvloer gebeurd? Tijdens het werken leer je allerlei handigheidjes, krijg je nieuwe verantwoordelijkheden of je collega legt je iets uit. Ook nu je thuis werkt, geeft dit ruimte om nieuwe dingen te leren. Wordt er opeens van je verwacht dat je via Microsoft Teams met je collega’s communiceert en vergadert? Dan ga je waarschijnlijk op onderzoek uit hoe Microsoft Teams werkt. Misschien ben je zo leergierig en heb je heel Microsoft Teams al uitgeplozen? Dan kun jij je collega’s hier via de chat of een call uitleg over geven.

Thuiswerken betekent niet dat je afgezonderd bent van de buitenwereld. Blijf verbonden met elkaar via allerlei digitale middelen. Zo kun je van elkaar blijven leren.

Tip 2: Lees een vakboek

Books

Eén van de manieren om jezelf te blijven ontwikkelen is door het lezen van boeken. Het is interessant om de ervaringen van deskundigen te lezen en die toe te passen in je eigen werk. Een vakboek geeft je voldoende mogelijkheden om het boek erbij te pakken wanneer je ergens niet uitkomt in je werk. Je leest precies wat je wil, wat je op dat moment nodig hebt.

Tip 3: Volg een virtuele training

Naast het leren van elkaar en het lezen van een vakboek kun je ook online een training volgen. Ik moet toegeven; online een training volgen is anders dan fysiek met elkaar in dezelfde trainingsruimte zitten. Zelf vind ik het altijd leuk om een klassikale training te volgen doordat het een sociale aangelegenheid is. Je ontmoet nieuwe mensen, je werkt met nieuwe mensen samen en vaak geeft het een verfrissende kijk op dingen. Bij een online training mis ik dit sociale component. Maar online een training volgen heeft in mijn ogen een paar voordelen:

  • Geen reistijd;
  • Comfortabel: leren in je eigen omgeving met je pyjamabroek nog aan;
  • Meer interactie: je zou het misschien niet denken, maar over het algemeen is het zo dat mensen online meer van zichzelf laten zien en minder verlegen zijn dan in openbare gelegenheden.

Virtuele trainingen bij AT Computing

Bij AT Computing zijn wij vanaf 16 maart over gegaan op virtuele training tot in ieder geval 6 april 2020 (meer informatie hierover vind je hier). Hierin gaan wij mee in de gecommuniceerde extra maatregelen vanuit het RIVM om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal kan bijwonen. Hierdoor maken wij het mogelijk dat je de aankomende periode verder kan leren.

Welke virtuele training ga jij volgen?

Voor een groot deel van ons trainingsaanbod is het mogelijk deze virtueel bij te wonen of zelfs helemaal in eigen tijd en tempo online te volgen. Wil jij weten of het voor jouw training ook mogelijk is? Bekijk dan de overzichtspagina van virtuele trainingen of neem contact op met één van onze adviseurs via 024-352 72 82 of via info@atcomputing.nl

Ik wens je veel leerplezier toe! Groetjes, Dyonne

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...