Docker Enterprise overgenomen door Mirantis

Op 13 november 2019 kondigde Mirantis, een open cloud software en service bedrijf, de overname van Docker Enterprise Platform Business aan. Deze overname van het containerplatform, werknemers en honderden zakelijke klanten versnellen het doel van Mirantis om Kubernetes-as-a-Service te leveren met een consistente ervaring voor ontwikkelaars op elke cloud en on-prem infrastructuur.

Wat is Docker Enterprise? Docker Enterprise

Docker Enterprise is een platform waarmee ontwikkelaars elke applicatie naadloos kunnen bouwen, delen en veilig kunnen uitvoeren – van openbare cloud tot hybride cloud tot het uiterste. Een derde van de Fortune 100-bedrijven gebruikt Docker Enterprise als hun high-speed innovatieplatform zo meldt Mirantis.

Samenwerking Mirantis en Docker

Mirantis en Docker gaan samenwerken aan upstream-kerntechnologie en dragen zo bij aan de ontwikkeling van open source. Docker Inc. zegt zich vanaf nu volledig te gaan richten op het ontwikkelen van dev-tools om de workflow van software-ontwikkelaars te verbeteren.

In de toekomst gaat Docker investeren in uitbreiding van hun cloudservices zodat ontwikkelaars snel technologieën kunnen ontdekken voor gebruik bij het bouwen van applicaties. Daarnaast gaan ze investeren in het eenvoudig kunnen delen van deze apps met teamgenoten. Tot slot gaat Docker investeren in het frictieloos uitvoeren van deze apps op Kubernetes, lokaal of in de cloud. 

CEO en mede-oprichter van Mirantis, Adrian Ionel zegt: “De Mirantis Kubernetes-technologie in combinatie met het Docker Enterprise Container Platform biedt eenvoud en keuze voor bedrijven die naar de cloud verhuizen. Geleverd als een service, is dit de gemakkelijkste en snelste weg naar de cloud voor nieuwe en bestaande applicaties,

Wat de verkoop voor gevolgen heeft voor de open source community editie van docker is onbekend. Gezien de enorme installed base en populariteit van docker zal dit project in stand blijven of geforked gaan worden voor een “doorstart”.

Meer lezen over de overname van Docker? Lees dan het nieuwsbericht “Mirantis neemt Docker Enterprise Platform Business over” op Dutch IT-channel. Of het nieuwsbericht “Mirantis acquires Docker Enterprise” op Techcrunch.


Heb je Kubernetes / Docker vraagstukken? Kijk dan eens bij onze Kubernetes / Docker consultancy mogelijkheden.

Wil je toch zelf al die ins and outs leren? Schrijf je dan in voor een van onze trainingen:

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...