Drie voordelen van het inhuren van een consultant of specialist

Veel bedrijven benutten maar een klein gedeelte van de mogelijkheden van open source software, of ervaren open source dilemma’s. Juist voor die uitdagingen is het interessant om een externe consultant of specialist in te huren. In deze blog lichten we drie voordelen van consultancy/detachering uit.

Voordeel 1: Tijdelijk extra capaciteit en expertise

Het is voor een organisatie bijna onmogelijk om op elk domein een expert in huis te hebben. Een consultant is vaak gespecialiseerd in een bepaald onderwerp en heeft hier een brede kennis over. Doordat consultants bij verschillende organisaties over de werkvloer komen, hebben ze meer ervaring met bepaalde projecten dan iemand die er in jouw organisatie mee geconfronteerd wordt. Door het tijdelijk inhuren van extra capaciteit en expertise voorzien we jou van deskundig advies of ondersteuning met als doel het oplossen van een probleem of vraagstuk binnen jouw organisatie.

Onze consultants hebben diverse expertises. Een greep hieruit:

Voordeel 2: Een vernieuwde en verfrissende blik

Het inhuren van een consultant biedt een frisse externe kijk op zaken en kan dienen als een sparringpartner. Ook zijn consultants objectief. Zij zijn in staat om een probleem te analyseren en een oplossing aan te reiken op een manier die interne mensen vanwege hun belangen en betrokkenheid bij de organisatie nooit kunnen aanreiken. Een externe consultant is minder vatbaar voor interne politiek en/of gevoelige situaties.

‘Consultants brengen up-to-date vaardigheden en een focus op resultaat met zich mee. Bovendien hebben zij geen last van interne (in-house) bagage.’ Dennis Kruyt, Resource Manager AT Computing

Voordeel 3: Flexibiliteit

Met het inhuren van een consultant ben je flexibel in je personeelsbestand. Het is bijvoorbeeld eenvoudiger om in mindere tijden of aan het einde van een project de inzet te stoppen.

Kun jij wel wat hulp gebruiken?

Je kunt bij onze consultants en specialisten terecht met alle mogelijke Linux/UNIX-gerelateerde vragen. Onze resourcemanager Dennis Kruyt helpt je graag om een van onze specialisten aan jouw vraagstuk te koppelen.

Neem contact op met Dennis via: d.kruyt@atcomputing.nl of 0643534490.


Wil je meer weten over consultancy of detachering?

Op deze pagina’s vind je meer informatie over consultancy & detachering.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...