Een virtuele training bevalt goed!

Een virtuele training volgen is voor sommige cursisten nog nieuw en andere cursisten hebben hier in het verleden al ervaring mee opgedaan. Zo heeft Micha Hoiting, werkzaam bij ASML, in 2011 een virtuele training bij de Open Universiteit gevolgd: “De virtuele training bij AT Computing was een heel verschil met hoe toen virtueel les werd gegeven. In 2011 was er nog geen video bij en zag ik de docent niet. Ik hoorde alleen de docent en zag het virtuele bord. Tegenwoordig zijn er allerlei digitale middelen om stof tot je te nemen. Ik hoopte al dat het nu up-to-date was.”

De belofte

Micha had zich ingeschreven voor de training Programmeren in C++, maar door COVID-19 was deze omgezet naar een virtuele training. “Toen ik hoorde dat ik de training virtueel kon volgen en dat AT de belofte heeft dat als de virtuele training niet helemaal is bevallen, je de klassikale training alsnog mag doen, dacht ik: ik probeer het gewoon eens. Maar het volgen van de klassikale training is voor mij niet nodig, want de virtuele training is mij goed bevallen!”

Onze belofte: Wil je na de virtuele training alsnog graag onze cursuslocatie komen bekijken? Dat kan! Tot een jaar na het volgen van de virtuele training ben je van harte welkom bij dezelfde klassikale training.

Leren vanuit huis

Een virtuele training volg je vanaf je eigen werkplek (thuis of op kantoor). Je logt in op onze virtuele lesomgeving via het platform GoToTraining waar je de training virtueel volgt. “Het is wel even anders vanuit huis. Bij een klassikale training ben je fysiek aanwezig, zit je vaak naast iemand en maak je samen opdrachten of bespreek je de uitwerkingen. De training vanuit huis volgen zorgde voor mij dat ik minder snel afgeleid was. Ook al zijn mijn vriendin en dochter thuis, door een goede werkplek met een goede stoel en headset kon ik mij goed concentreren. Maar, ik kan mij wel voorstellen dat dit niet bij iedereen zo is. Daarnaast is een goede docent belangrijk. Als docent is het de uitdaging om virtueel de aandacht van iedereen erbij te houden. Dat is John goed gelukt!”

Leren, een sociale aangelegenheid

Veel cursisten ervaren het volgen van een klassikale training ook als een sociale aangelegenheid, zo ook Micha: “Bij een klassikale training ben je met meerdere mensen. Kom je zelf niet op een vraag, dan een ander wel. In een virtuele training is die mogelijkheid er ook en worden er ook vragen gesteld. Het lijkt wel alsof sommige mensen in een virtuele training minder geneigd zijn om wat open te zijn. Ik vond dat er weinig vragen gesteld werden, terwijl je er alle ruimte voor krijgt. Je merkt toch dat je in een klassikale training gemakkelijker met elkaar in gesprek gaat. Dat mis ik nu wel. Maar gezien de situatie is virtueel trainen een goede oplossing.”


Virtuele trainingen

Wil je meer weten over de COVID-19 maatregelen en hoe wij daar mee omgaan? Lees dan de blog ‘Alle trainingen virtueel tot in ieder geval 1 juni‘.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...