Een virtuele training: probeer het!

Op 14 april vervolgde René van Houdt, werkzaam bij KPN, de training Advanced Python. Eerder dit jaar was hij aan deze klassikale training begonnen, maar op de eerste trainingsdag was hij ziek naar huis gegaan. Omdat hij niet te lang wilde wachten met het inhalen van deze training, besloot hij de virtuele variant een kans te geven. René vertelt: “Ik wilde niet te lang wachten met het volgen van de training. Een collega van mij heeft de basis Python virtueel bij AT Computing gevolgd en was daar zeer over te spreken. Dit was voor mij de aanleiding om het te proberen.”

De eerste keer

Voor René was dit de eerste keer dat hij een virtuele training ging volgen: “Ik wist vooraf niet goed wat ik moest verwachten, maar het beviel prima. Ik vind het fijn om een beetje een idee te krijgen met wie ik de training volg. Bijvoorbeeld door samen een bakje koffie te drinken of tijdens de lunch met de andere deelnemers te praten om zo kennis met elkaar te maken en mijn netwerk uit te breiden. In een virtuele training gaat dit wat lastiger. Wel hebben we bij de start van de training een voorstelrondje gedaan om elkaar te leren kennen.”

De virtuele omgeving

De virtuele trainingen van AT Computing worden via GoToTraining gegeven. Volgens René een prettige omgeving: “De lay-out van GoToTraining is fijn. Het beeld is vrij statisch, niet zoals bij Teams waar je beeld soms kan veranderen als iemand de meeting verlaat. Dit zorgt voor rust en overzicht. Wat ik echt handig vind aan GoToTraining was het handje opsteken. Als ik een vraag heb, maar ik wil de docent niet onderbreken, steek ik een virtueel handje op. En net zoals tijdens een klassikale training heb je beschikking tot het online systeem om lab exercises uit te werken.”

Vanwege de omstandigheden heeft René zijn training virtueel gevolgd, maar in de toekomst hoopt hij zijn trainingen weer op onze trainingslocatie te volgen. “Een voordeel van een virtuele training is dat je er niet voor hoeft te reizen. Mijn voorkeur gaat wel uit naar klassikaal, omdat ik veel waarde hecht aan een-op-een contact. Je wisselt gewoon wat gemakkelijker je ervaringen uit als je fysiek met elkaar in dezelfde ruimte zit. Tegen iedereen die nadenkt om een virtuele training te gaan volgen, zou ik zeggen: probeer het, het is in deze tijd een hele goede oplossing!”


Onze belofte

Wil je na de virtuele training alsnog graag onze cursuslocatie komen bekijken? Dat kan! Tot een jaar na het volgen van de virtuele training ben je van harte welkom bij dezelfde klassikale training.

Wil je meer weten over de COVID-19 maatregelen en hoe wij daar mee omgaan? Lees dan de blog ‘Alle trainingen virtueel tot in ieder geval 1 juni‘.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...