Innovatiedag ‘Zo draaien wij productie’

Helaas is het niet meer mogelijk om je in te schrijven. We hebben het maximaal aantal inschrijvingen bereikt.

Ook in 2020 organiseren wij weer onze innovatiedagen. Na een succesvolle innovatiedag op 4 oktober 2019 met als thema ‘Cloud Oplossingen’, organiseren wij op 27 maart de eerste innovatiedag van 2020. Het thema van deze innovatiedag is ‘Zo draaien wij productie‘.

Waar kun je hierbij aan denken? Cloud, Infrastructure as a Code, pipeliness, git, orchestration, automation, open source, Linux.

Presentaties
– Gastspreker Jan Christiaan van Winkel, werkzaam bij Google
– Rens Sikma & Thomas Brasser, werkzaam bij AT Computing

Over de sprekers

JC_van_WinkelJan Christiaan van Winkel
Jan Christiaan van Winkel heeft ruim 20 jaar voor AT Computing cursus gegeven en cursussen ontwikkeld.  In 2010 is hij verhuisd naar Zürich waar hij bij Googles Site Reliability Engineering team werkt.  Hij was zes jaar “oncall” voor het productie monitoring team.  Vijf jaar geleden heeft hij met een collega het SRE educatie team opgericht en is nu de “Lead Educator” van dat team (SRE EDU).  Hij heeft een BSc in informatica van Fontys University of Applied Sciences (Eindhoven) en een MSc in informatica van de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Voor meer informatie over SRE, lees het onderzoeksrapport “How to train Site Reliability Engineers (SRE)?” of het Google SRE boek.

Rens Sikma & Thomas Brasser

Bij AT Computing zijn we vorig jaar voor onze cursus-labs een migratie naar het Google Cloud Platform gestart. Inmiddels worden de omgevingen voor een aantal cursussen, waaronder Kubernetes, vanuit de cloud geleverd. Natuurlijk klikken we deze lab-omgeving niet voor iedere cursus met de hand bij elkaar. Alles wordt “as a code” en 100% open source vanuit een Gitlab Pipeline uitgerold. Ansible, Guacamole, Packer, Terraform: we gebruiken het allemaal. Tijdens de aankomende innovatiedag geven we een kijkje in de keuken.

Wanneer?
Vrijdag 27 maart 2020

Waar?

Vijfhart IT-Opleidingen
Routebeschrijving

Programma overzicht:

12:15 – 13:00 uur: Ontvangst met lunch
13:00 – 13:15 uur: Welkomstwoord Marcel Kornegoor
13:15 – 14:30 uur: Presentaties
14:30 – 14:45 uur: Koffiebreak
14:45 – 16:00 uur: Presentaties
16:00 – 17:30 uur: Afsluiting met borrel

Op basis van evaluaties van de eerdere innovatiedagen hebben we besloten om er een innovatiemiddag van te maken. Dus geen hele dag, maar een middag vol inspiratie.
Kosten: gratis na aanmelding.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...