Krijg jij jouw IT vacature maar niet ingevuld?

Er is al jaren een enorm tekort aan ICT’ers. Er is geen andere beroepsgroep waar het tekort aan personeel zo groot is. Volgens een onderzoek van UWV ervaren werkgevers dat 7 op de 10 ICT-vacatures moeilijk vervulbaar zijn. Werkgevers zoeken vooral hoogopgeleide ICT’ers met specifieke kennis en vaardigheden. Hoe ga je hier als organisatie mee om?

De juiste ICT’er is lastig te vinden..

Werkgevers zoeken naar een specifieke combinatie van kennis en vaardigheden. De ICT’er moet zijn/haar kennis aanpassen aan de snel veranderende markt en begrijpen hoe bedrijfsprocessen werken. Daarnaast moeten zij goede communicatieve en sociale vaardigheden hebben. Hierdoor is het voor werkgevers lastig om goed personeel te vinden en de vacatures te vervullen.

Moeilijk vervulbare vacatures in ICT

  • Programmeurs en developers
  • Data en security specialisten
  • Beheerders

Bron: werk.nl

Ook de Rijksoverheid voelt het nijpend tekort aan IT’ers in haar portemonnee. Het Rijk wordt steeds “ICT-intensiever” en heeft meer behoefte aan IT’ers. Doordat er veel schaarste is op de arbeidsmarkt is het Rijk niet in staat om deze behoefte aan IT’ers snel genoeg in te vullen. Omdat hun IT-projecten vaak tijdelijk zijn en het Rijk goede en snelle kwaliteit wil leveren tegen de juiste prijs, maken zij gebruik van externen.

Stijging in consultancykosten
Bij Bierbrouwerij Heineken stijgt voor het derde jaar op rij de consultancykosten. Heineken spendeerde in 2019 219 miljoen euro aan consultancydiensten. Dit is 14% meer dan in 2018. Ook ABN AMRO heeft de uitgaven aan consultancy verhoogd. Het aantal werknemers van de bank nam de afgelopen jaren af, maar de advieskosten zijn gestegen. (Bron: managementconsulting.nl) Een reden om expertise in te huren is de mogelijkheid tot tijdelijk extra capaciteit en expertise om een probleem of vraagstuk in de organisatie op te lossen.

Oplossing

Juist in tijden als deze heeft het inhuren van consultants één groot voordeel: flexibiliteit. Het is voor een organisatie bijna onmogelijk om op elk domein een expert in huis te hebben. Met het tekort aan ICT’ers vind je ook niet snel de juiste ICT’er voor de IT-projecten in jouw organisatie. Met het inhuren van een consultant ben je flexibel in je personeelsbestand. Is het project afgerond en heb je geen nieuw project? Dan stop je de inzet van de consultant.

Lees hier de drie voordelen van het inhuren van een consultant >


Zoek jij tijdelijke expertise?

Je kunt bij onze consultants en specialisten terecht met alle mogelijke Linux/UNIX-gerelateerde vragen. Onze resourcemanager Dennis Kruyt helpt je graag om een van onze specialisten aan jouw vraagstuk te koppelen. Neem contact op met Dennis via: d.kruyt@atcomputing.nl of 0643534490.

Benieuwd naar onze diensten? Je leest hier meer over consultancy & detachering.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...