Linux – Al 28 jaar dé open source software!

Op 25 augustus 1991 werd Linux geboren. Nu, 28 jaar later, is het dé open source software en een van de bekendste alternatieven voor Windows. Linux kent meerdere varianten, bijvoorbeeld; Ubuntu, OpenSUSE en Fedora.

De filosofie

De filosofie van Linux is: software en ideeën moeten vrij gedeeld kunnen worden. Dit betekent dat de broncode vrij beschikbaar is voor iedereen en iedereen mag het uitbreiden, aanpassen en kopieëren zonder beperkingen. Maar; de broncode moet je beschikbaar houden onder de GPL-licentie. Hierdoor is het mogelijk dat iedere Linux-distrubtie vrij te downloaden is.

Vijf leuke Linux Facts

We hebben 5 leuke Linux facts voor je op een rijtje gezet:

Fact 1: Toen Linux werd aangekondigd, had het nog geen naam. Linux was toen bekend onder “een gratis besturingssysteem”.
Fact 2: De mascotte van Linux is een pinguin en heet Tux. Op ons kantoor in Velp worden we omringd met pinguins.
Fact 3: Zonder Linux zou er waarschijnlijk ook geen Git zijn. Linus Torvalds, ontwikkelaar Linux, was niet gelukkig met het bestaande besturingssysteem en ontwikkelde Git.
Fact 4: Android telefoons werken op Linux.
Fact 5: In de film Titanic is Linux gebruikt. Veel computeranimaties is op Linux gedaan.

Linux Tux
De pinguins op ons kantoor. 

Inspirerende conferenties

Wereldwijd zijn er diverse Linux conferenties. Dit najaar kun je nog naar:

AT Computing feliciteert Linux

AT Computing is met al meer dan 30 jaar ervaring hét kennisinstituut in open source, Linux en programmeertalen. We feliciteren Linux dan ook van harte; op naar je 29e verjaardag!

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...