Maak kennis met: Marcel Kornegoor (directeur AT Computing)

In december 2019 is oud directeur Hendrik Jan Thomassen met pensioen gegaan. Vanaf 1 januari 2020 is Marcel Kornegoor de nieuwe directeur van AT Computing. Maak kennis met Marcel Kornegoor!

Profiel Marcel Kornegoor

  • Passie voor open source;
  • Sinds 1 juni 2018 werkzaam bij AT Computing. Begonnen als DevOps en Cloud Adviseur, daarna CTO en docent, vanaf 1 januari 2020 als directeur & docent;
  • Fanatiek wielrenner in zijn vrije tijd.

Marcel over AT Computing: sharing and growing together

“Bij AT Computing draait alles om Linux en open source software. Onze specialisten zijn er dagelijks druk mee (zowel voor werk als vaak ook privé). Hoewel we niets verdienen aan de verkoop van software of licenties, hebben we toch een team van ruim 20 IT-experts die iedere maand netjes salaris krijgen. Hoe doen we dat? Simpel. We verkopen al bijna 35 jaar kennis.

De verkoop begon ooit, halverwege 1985, met trainingen op het gebied van Unix. Vanaf begin jaren ‘ 90 kwam daar Linux bij, aangevuld met diverse trainingen op gebied van open source software. Anno 2020 is dat onder andere AnsibleGitPythonDocker en (natuurlijk) Kubernetes.

In de loop der jaren zijn er nog twee andere vormen van kennisverkoop bijgekomen: consultancy en detachering. In beide gevallen richten we ons op het oplossen van complexe IT-technische vraagstukken zoals migraties en implementaties. Bij consultancy kan dit echter gaan om één dag of enkele dagen, al dan niet per maand. Bij detachering zitten we in de meeste gevallen voor langere tijd bij een klant op locatie.

Het uitgangspunt bij alles wat we doen is dat we geen geheimen hebben. We verhelpen een storing niet op magische wijze, zonder te vertellen wat er precies aan de hand was of wat we hebben gedaan. Bij consultancy gaat het vaak nog verder: we helpen de klant om zonder ons te kunnen. Dat doen we door kennisoverdracht en training on the job.

Deze manier van werken past perfect bij hoe we, als specialisten van AT Computing, in het leven staan: nieuwsgierig en open, met een gezonde verslaving aan (IT) technologie. We houden ervan om onze kennis te delen en er met collega IT-ers over te praten. We leren daar zelf ook enorm veel van.

Ons bestaan als bedrijf draait niet alleen om de verkoop van kennis. We investeren ook actief in het delen van onze kennis met de open source community. Dat doen we onder meer door het schrijven van blogs over en code voor open source projecten, maar ook door het sponsoren van en/of spreker tijdens conferenties zoals LoaDaysConfig Management CampNLUUG en T-Dose.

Daarnaast organiseren we natuurlijk twee keer per jaar onze eigen innovatiedag en is de ambitie om daar dit jaar nog twee meetups aan toe te voegen. Ook hebben we de afgelopen jaren regelmatig bij hogescholen en universiteiten workshops verzorgd om de volgende generatie specialisten van open source kennis en inspiratie te voorzien.

Door het delen van onze kennis via sponsoring en pro bono-werk, dragen we een (klein) steentje bij aan het open source evangelie. We hopen de aanwezigen enthousiast te maken om te experimenteren, om te ontdekken en om het arsenaal van beschikbaar open source gereedschap te benutten om verder te komen in het dagelijks werk. Of misschien zelfs wel in het dagelijks leven.”


Wil je kennismaken met het AT Team? Hier vind je alle “Maak kennis met” blogs. Wil je meer weten over AT Computing? Bekijk dan de over ons pagina.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...