Microsoft Teams komt naar Linux!

Het is officieel: Microsoft Teams komt eindelijk naar Linux! Wanneer is niet bekend; in augustus zei Microsoft nog “stay tuned” voor nieuws wanneer én of Teams client voor Linux beschikbaar Microsoft Teams Linuxkomt. Maar in een post op de UserVoice pagina van Microsoft heeft UseVoice Admin Alex op 6 september “we’re actively working on it” gereageerd.  Wanneer Microsoft Teams beschikbaar is voor Linux is nog niet bekend..

Microsoft Teams

Het doel van Microsoft Teams is om nog efficiënter samen te werken in teams. Met Teams kun je gemakkelijk documenten delen en samen bewerken, chatten en vergaderen. Microsoft heeft een duidelijke focus op Teams. Het blijft continu groeien in zowel functies als beschikbaarheid.

De applicatie is al beschikbaar voor Windows, Mac, iOS, Android en het web. Het is afwachten wanneer Teams ook beschikbaar is voor Linux gebruikers. Tot Teams beschikbaar is, kunnen Linux gebruikers de web versie of Slack gebruiken. Slack is een vergelijkbare communicatie service als Teams, maar in tegenstelling tot Teams is Slack wel beschikbaar in een Linux omgeving.

Slack

Tot Teams beschikbaar komt in een Linux omgeving kun je met Slack werken. Slack is een chatprogramma dat alle communicatie samen brengt op een plek. Twee voordelen van Slack is dat het 1) overzichtelijk is en 2) doorzoekbaar is. Het platform maakt het mogelijk om groeps- en privégesprekken te voeren, bestanden uit te wisselen en taken te verdelen. Daarnaast is Slack gratis te gebruiken (tegen betaling worden extra functionaliteiten toegevoegd).

Het is nu afwachten tot Microsoft met meer informatie komt..

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...