Gerlof vertelt: nieuwe Kubernetes training!

In 2019 lanceerden wij de training training Kubernetes Fundamentals. Recent, september 2020, hebben wij de Kubernetes Fundamentals – CKA extension course aan ons opleidingsportfolio toegevoegd. In deze blog vertelt Gerlof, trainer en ontwikkelaar van deze twee trainingen hier meer over.

Waarom de CKA extension training?

Certificeringen worden steeds belangrijker. Ook voor Kubernetes heb je de mogelijkheid om diverse certificaten te behalen. Ben je een ontwikkelaar? Dan kun je het certificaat “Certified Kubernetes Application Developer (CKAD)” behalen. De stof die je voor dit examen nodig hebt, wordt volledig afgedekt door de 3-daagse training Kubernetes Fundamentals te volgen. Ben je een beheerder? Dan kun je het certificaat “Certified Kubernetes Administrator (CKA)” behalen. Om goed voorbereid dit examen te doen, hebben we de training Kubernetes Fundamentals – CKA extension als aansluiting op de training Kubernetes Fundamentals ontwikkeld. Deze 1-daagse training behandelt extra onderwerpen die in de Kubernetes Fundamentals training niet aan bod komen. Zo leer je in deze kopstudie meer over troubleshooting en de onderliggende structuur van de Kubernetes control plane.

Waarom raad je de CKA extension training aan?

Door het volgen van de 1-daagse kopstudie krijg je voldoende bagage om het CKA examen goed voorbereid te starten. In de training krijg je meer te weten over de onderliggende structuur als basis voor het dagelijkse beheer. Denk daarbij aan het opzetten en upgraden van het control plane, backup/restore van etcd data, authenticatie met certificaten, en meer informatie over logging, resource management en resource quota. Maar mijn advies is om naast de training nog wel tijd in te plannen voor zelfstudie. Daar lees je meer over in deze blog.

Wil jij opgaan voor het CKA examen?

Bereid je dan goed voor met onze trainingen:

Ben jij je nog aan het oriënteren? Kijk dan de webinar Kubernetes terug.


Wil jij meer weten over Kubernetes?

Bekijk onze speciale Kubernetes themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Heb je behoefte aan advies over of hulp bij het werken met Kubernetes? Onze consultants kunnen je helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...