Nood aan Linux-beheerders

Tijdens de Open Source Summit in juli 2020 spraken  VMware’s Chief Open Source Officer, Dirk Hohndel, en Linux oprichter, Linus Torvalds, over Linux ontwikkeling. Een van de gespreksonderwerpen was de leeftijd van de Linux ontwikkelaars en het tekort aan Linux beheerders.

Vergrijzing

De meeste ontwikkelaars zijn 50+ en sommige naderen de 60. De Linux-kernel wordt daarmee steeds grijzer en grijzer. Hohndel geeft aan dat de gemeenschap moet gaan nadenken over generatieverandering. Hoewel er veel mensen zijn die code schrijven, zijn er niet veel beheerders. Een nadeel aan het werk van kernelbeheerder is dat je er altijd moet zijn. Daarentegen is het werk wel uitdagend en interessant.

Toch maakt Torvalds zich nog niet te veel zorgen. Volgens hem is er een generatie van dertigers die zich langzaamaan opwerkt en straks de taken van beheerders kan overnemen.

Lees hier meer over de toekomst van de Linux kernel >

Linux ontwikkelaar of beheerder worden?

Wil jij Linux-ontwikkelaar worden of misschien zelfs de generatie Linux-beheerders opvolgen? Bekijk dan de training Linux systeembeheer of download de opleidingsbrochure met al onze Linux trainingen.

Weet je niet of je geschikt bent voor deze IT-functie? Doe dan eerst de persoonlijke omschool check (Vijfhart IT-Opleidingen) en ontvang kosteloos opleidingsadvies.  Start de omschool check >

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...