Python leren – Een goede investering!

Python wordt steeds populairder. Dit heeft onder andere te maken met de mogelijkheden. Maar zeker ook omdat dat de programmeertaal eenvoudig te leren is. In deze blog geven we antwoord op de vier vragen over Python leren.

Wat is Python? Python AT Computing

De programmeertaal Python is in 1991 door Guido van Rossum ontworpen en ontwikkeld. Python is een hoogstaande, geïnterpreteerde, interactieve en objectgeoriënteerde programmeertaal. Een kenmerk van Python is dat de programmeertaal open source is. Dit betekent dat het gebruik en het toepassen van Python gratis en beschikbaar is voor iedereen.

Waarom Python leren?

De vraag naar Python developers / programmeurs is groot. Het kunnen programmeren in Python is dan ook een veel gevraagde specialisatie in steeds meer vacatures en dit zal de aankomende jaren alleen maar verder toenemen. Het leren van deze programmeertaal is dan ook voor elke (toekomstige) software ontwikkelaar een aanwinst.

Wat maakt Python zo populair?

Python is bij uitstek interessant voor mensen die zich meer willen bezighouden met kunstmatige intelligentie, machine learning, big data en cyber security-projecten. En laten dit nu net de onderwerpen zijn waar veel bedrijven zich verder in willen specialiseren..

AI & Machine Learning
AI en ML worden toegepast in verschillende industrieën. Grote bedrijven investeren hierin en daarmee groeit ook de vraag naar AI en Machine Learning experts. Twee redenen waarom Python de taal is om je AI en Machine Learning projecten tot leven te brengen:

  • Grote keuze van libraries. Python libraries bieden items op basisniveau, zodat ontwikkelaars ze niet van begin af aan hoeven te coderen. ML vereist continue gegevensverwerking en met de libraries van Python heb je toegang om deze gegevens te bekijken, verwerken en transformeren.
  • Python is een ‘high-level’ programmeertaal en lijkt op de Engelse taal. Hierdoor is de stap om Python te leren kleiner. Daardoor kunnen developers de taal snel oppakken en gebruiken voor AI ontwikkeling.

Big Data
Python biedt een groot aantal libraries om aan Big Data te werken. De mogelijkheden binnen python vereenvoudigen en versnellen de gegevensbewerkingen. Programmeren in Python maakt het mogelijk om Big Data goed te analyseren en conclusies uit te trekken.

Cyber security
Python is een van de meest gewilde programmeertalen voor cybersecurity. Enkele redenen hiervoor zijn:

  • Uitgebreide library met krachtige pakketten die Rapid Application Development (RAD) ondersteunen.
  • Schone syntax code en modulair ontwerp.
  • Automatisch geheugenbeheer en dynamische typmogelijkheden.
  • Gemengde codeomgevingen om programmeertalen te combineren (MicroPython, Cython, Jython, Skupt (JS), PyPy).

Hoe kun je Python leren?

Bij AT Computing kun je diverse Python trainingen volgen. Ben je beginnend programmeur of heb je al de nodige ervaring? Voor ieder kennisniveau hebben wij een passende training. Wil je weten wat jouw kennisniveau is? Doe dan de Python test.

In onze Python trainingen ga je, afhankelijk van de training, in een paar dagen onder begeleiding van een docent actief met Python aan de slag. Bij start van de training ontvang je documentatie, waaronder kopieën van gebruikte presentaties en opgaven met uitwerkingen.

Python leren is een investering die ruimschoots terugbetaald wordt met de kennis die je ermee opdoet. Wanneer start jij?

Bekijk alle Python trainingen>

Sfeerimpressie Leren programmeren in Python

Wil je een sfeerimpressie van de training Leren programmeren in Python? Bekijk dan de video!


Wil je nog meer te weten komen over Python?

Bekijk dan onze speciale themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...