Vijf tips om het geleerde uit een training in de praktijk toe te passen

Heb je net een training gevolgd, maar heb je moeite met wat je geleerd hebt in praktijk te brengen? Of merk je dat je na een aantal dagen toch weer in je oude werkpatroon valt? Wij geven je vijf tips om dit goed uit te voeren!

 • Formuleer voor jezelf een doel
  Voordat je een training gaat volgen is het goed om voor jezelf een doel te formuleren. Wat wil je leren tijdens deze training? Wat wil je er uiteindelijk mee bereiken? Vaak wordt dit in de training ook behandeld door de trainer en ga je het hier klassikaal over hebben. Naast een algemeen doel van de training kun je voor jezelf ook nog een persoonlijk doel opstellen. Spreek dit hardop uit tegen anderen, hierdoor is de kans groter dat je het ook echt gaat uitvoeren.
 • Proactieve houding
  Neem actief deel aan de training door aantekeningen te maken en ook je eventuele huiswerk te maken. Een bekende vuistregel over het onthouden van informatie is: 20% onthouden we van wat we lezen/horen, 50% onthouden we van wat te doen en 100% onthouden we van wat we zelf ontdekken.

De training is voorbij, nu begint het pas!

 • Stel actiepunten op
  Na de training is het goed om voor jezelf een aantal actiepunten op te stellen en te bespreken met je directe teamleden of manager. Maak een implementatieplan en meetpunten. Leg voor jezelf een deadline op voor verbetering en maak daarna weer een afspraak met je manager/leidinggevende om de vooruitgang te evalueren.
 • Evalueer maandelijks
  In welke mate zijn je actiepunten uitgevoerd? Wat gaat goed, wat vind je nog lastig om in praktijk te brengen? Bespreek dit met je collega’s en/of manager. In praktijk blijkt dat het dertig dagen duurt om nieuw gedrag/nieuwe ideeën je eigen te maken, houd hier in het begin rekening mee.
 • Zet door!
  Vaak blijkt dat mensen vastgeroest blijven zitten in hun oude werkgewoontes en niet altijd support van collega’s krijgen betreft de ideeën die ze hebben opgedaan tijdens een training. Hierdoor kan het lastig zijn om door te gaan met het uitvoeren van je actiepunten. Bedenk wel dat vaak de enige manier om vooruitgang te boeken is om te starten met nieuwe ideeën/inzichten! Kom je er niet uit? Vaak helpt het om na een training een consultant bij je op locatie te laten komen om je verder te helpen met de kennis in praktijk te brengen.

Wil je een training volgen en deze meteen goed in de praktijk brengen? Neem dan contact met ons op! Wij hebben niet alleen een groot aanbod aan trainingen, maar na de training kan een van onze experts langskomen op locatie om te zorgen dat jullie meteen effectief starten met de praktijk. 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...