Gratis #Samengroeien sessie – Introductie in Python

INTRODUCTIE IN PYTHON

De populariteit van de programmeertaal Python groeit met de dag. Na een korte introductie, waarin Python wordt gepositioneerd, proberen we de hiervoor een verklaring te vinden. We doen dit aan de hand van een aantal sprekende voorbeelden, om aan te tonen hoe eenvoudig het is om een werkende, niet-triviale applicatie te maken.

In zeer veel domeinen, zoals data analytics, systems administration, IoT, (software defined) networking en testing is Python een belangrijke tool. Ongetwijfeld heeft dat te maken met de eenvoud van de taal en de leesbaarheid van de broncode. Maar zeker ook met het enorme eco-systeem van erg goede Python modules en packages.
Python behoort jaar in jaar uit tot de meest populaire talen en is dit jaar zelfs doorgedrongen tot plaats 3 van de Thiobe index).
In deze sessie laten we, na een korte uitleg over de taal zelf, zien wat de kracht van Python is. Bijvoorbeeld aan de hand van een scriptje die een complete webserver implementeert – in een paar regels code!

ONDERWERPEN

  • Introductie
  • de taal Python
  • het eco-systeem
  • BeautifulSoup: webscraping
  • Relationele databases
  • Data analyse met Pandas
  • Scientific Python: NumPy & friends
  • Flask Webserver: bijv. voor IoT

DOEL

Deze training zal het niet mogelijk maken om Python volledig te beheersen, maar wel duidelijk maken wat de kracht van de taal (en het eco-systeem) is. Hopelijk inspireert de sessie je om Python te gaan gebruiken.

DOELGROEP

Mensen met affiniteit voor programmeren / scripting.

VOORKENNIS

Niet van toepassing.

Deze sessie is onderdeel van de Vijfhart #Samengroeien sessies

Vijfhart organiseert in samenwerking* met AT Computing deze #Samengroeien sessie over Kubernetes. Vijfhart organiseert maandelijks Gratis #Samengroeien sessies waarin je kennis maakt met de Future Skills binnen IT. We vertalen trends naar interactieve sessies van 1 dagdeel waarin een expert meer zal vertellen over de trend en faciliteren we kennisdeling met andere gelijkgestemde IT professionals.

Schrijf je snel in! Want VOL=VOL

WAAR EN WANNEER?

  • Deze sessie vindt plaats op vrijdag 20 maart op onze locatie in Nieuwegein.
  • Aanvang 08:30 (koffie/thee) – 12:00 uur.

*AT Computing is onderdeel van de Vijfhart Groep.


Wil je nog meer te weten komen over Python?

Neem dan eens een kijkje op onze speciale Python themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Inschrijven


Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...