LPI – Linux Professional Institute

LPI – Linux Professional Institute

AT Computing is Approved Training Partner van het Linux Professional Institute “LPI”. Dit LPI, gevestigd in Canada, is een wereldwijd opererende onafhankelijke organisatie met de volgende missie:

LPI shall promote and certify essential skills on Linux and Open Source technologies through the global delivery of comprehensive, top quality, vendor-independent exams.

Het LPI biedt geen cursussen of cursusdocumentatie; het houdt zich uitsluitend bezig met het vaststellen van leerdoelen, met het ontwerp van de examens, en het beoordelen van de kwaliteit van kennisaanbieders zoals AT Computing. De LPI-certificaten staan in hoog aanzien: ze zijn onafhankelijk van cursusinstituten, en onafhankelijk van Linux-distributies. Ze zijn daardoor wereldwijd bekend en gewaardeerd.

LPI definieert vier certificeringsniveaus:

  • LPI Linux Essentials
  • LPIC1: Junior Level Linux Professional
  • LPIC2: Advanced Level Linux Professional
  • LPIC3: Senior Level Linux Professional

Voor ieder van de LPIC1 en LPIC2 niveaus worden twee examens afgenomen. Het LPIC3 niveau is verdeeld in verschillende specialisaties, waarvan er één naar keuze moet worden behaald.

Het LPIC-1 certificaat: Junior Level Linux Professional

Cursus LPI 101
LPI certificering 101 – 5 dagen

Cursus LPI 102
LPI certificering 102 – 4 dagen

Na het volgen van zo’n cursus, en het verwerken en bestuderen van de lesstof, kunt u het examen zelfstandig afleggen. Als u voor beide examens 101 + 102 slaagt, dan hebt u het LPIC1-certificaat gehaald. U mag de examens in willekeurige volgorde afleggen.

Het LPIC-2 certificaat: Advanced Level Linux Professional

Cursus LPI 201
LPI certificering 201 – 5 dagen

Cursus LPI 202
LPI certificering 202 – 5 dagen

Na het volgen van zo’n cursus, en het verwerken en bestuderen van de lesstof, kunt u het examen zelfstandig afleggen. Als u voor beide examens 201 + 202 slaagt, dan hebt u het LPIC2-certificaat gehaald. U mag de examens in willekeurige volgorde afleggen.

LPIC-3: Senior Level Linux Professional

AT Computing biedt geen cursussen ter voorbereiding op de LPIC3 certificering.

Meer weten?

De website van de LPI-moederorganisatie in Canada: http://www.lpi.org.
De website van LPI met Nederlandstalige informatie: http://www.lpi-nederland.nl.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...