De programmeertaal Go

 • Duur

  4 dagen
 • Prijs

 • NieuwegeinVirtueel
 • Planning

  Planning ophalen...
 • Lesmethode

  Klassikaal

Algemeen

Programmeren met Go

De programmeertaal Go is gebaseerd op de ervaringen die de laatste decennia zijn opgedaan met talen als C en C++ en met geïnterpreteerde talen als Java en Python. Al deze talen zijn krachtig en flexibel maar ontberen het afdwingen van één stijl van ontwikkelen die nodig is om teams samen te laten werken.

Go is een kleine taal: alleen wat van waarde bleek in andere talen is behouden en veel van de problemen (conversie, memory-management) zijn elegant opgelost.

Go is met name geschikt voor multi-threaded programma’s zoals netwerkdiensten. Go-routines en channels maken dit erg eenvoudig.

Behalve de syntax van de taal zijn hierin ook tal van packages vastgelegd, zoals bijvoorbeeld strings, strconv, io, json en time.

De cursus Programmeertaal Go behandelt de syntax van de programmeertaal en de bijbehorende programmeerstijl. Deze zijn ontwikkeld door de grondleggers van UNIX en C, en de ontwikkeling wordt gesponsord door Google. Je leert gebruik maken van de faciliteiten in de taal (data-typen, methods, interfaces, embedding en Go-routines) en packages (strconv, i/o, json, fmt, net/http). Verder leer je over het eco-systeem van Go: importing source, source formatting en unit testing. Deze onderwerpen oefenen we, onder begeleiding van de docent, uitgebreid in de praktijk.

Doel

 • Na afloop van de cursus kun je zelfstandig een Go-programma schrijven, of samen met anderen Go-programmatuur schrijven.

Doelgroep

Programmeurs die Go als programmeertaal zelfstandig of in een team willen gaan gebruiken

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Enige programmeer-ervaring in een (andere) hogere gestructureerde programmeertaal, zoals Java, PHP, C, Perl of Python, is noodzakelijk.

Bijzonderheden

 • Deze cursus wordt verzorgd door AT Computing, het kennisinstituut in open-source technologieën. AT Computing is onderdeel van de Vijfhart Groep.

Onderwerpen

 • Data-typen, flow control, methods en interfaces
 • Compileren en debuggen
 • Diverse packages: fmt, io, bufio, json
 • Zelf maken van packages, OS afhankelijkheden
 • Go-routines en channels
 • Error handling met defer, panic en recover

Planning & Prijs

Loading...
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: De programmeertaal Go

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Opmerking of vraag  Wil je meer informatie ontvangen of een vrijblijvende offerte ontvangen over deze cursus? Vul onderstaande gegevens in en wij mailen je zo spoedig mogelijk de juiste gegevens.

     De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

     Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

     Bekijk favorieten
     Meer weten

     Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


     Cursus: De programmeertaal Go

      E-mailadres

      Telefoonnummer

      Opmerking of vraag      Wij helpen je graag

      Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.


      De programmeertaal Go
      [contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
      Onderwerpen
      Actieve filters: Wis alle filters
      Loading...