LPI certificering level 1 (LPIC1) – Examen 101

 • Duur

  5 dagen
 • Prijs

 • Nieuwegein
 • Planning

  Planning ophalen...
 • Lesmethode

  Klassikaal

Algemeen

In de cursus LPI 101 worden de onderwerpen behandeld die nodig zijn om het LPI 101 examen met succes te behalen. Tijdens de cursus leer je de basisvaardigheden die je als Linux Professional nodig hebt om de meest gangbare Linux distributies te kunnen beheren. De cursus behandelt algemeen filesysteembeheer, gebruik van de commandoregel (de shell), een Linux systeem installeren, algemeen software beheer, en procesbeheer. De onderwerpen worden uitvoerig in de praktijk geoefend. Zo geven we de materie ook voldoende handen en voeten voor alledaags gebruik.

Om te slagen voor een van de LPI examens moet je, afhankelijk van jouw voorkennis en ervaring met verschillende Linuxdistributies, naast de cursus ook investeren in zelfstudie. De hoeveelheid zelfstudie varieert sterk en kan flink oplopen. Jouw kennis wordt geëxamineerd aan de hand van veelvuldig aan de praktijk getoetste multiple choice en fill-in-the-blank vragen. Heb je niet het benodigde kennis- én ervaringsniveau dan is de kans dat je slaagt klein. Onderschat de moeilijkheidsgraad van de LPI-examens niet!

Doel

 • Na afloop van de cursus kun je een eenvoudig Linux systeem installeren en beheerwerkzaamheden uitvoeren. Bovendien kun je met wat extra zelfstudie met succes het examen LPI 101 afleggen. Samen met het examen LPI 102 levert dit de basiskennis voor het LPIC-1 niveau (Junior Level Linux Professional).

Doelgroep

Professionele computergebruikers die gecertificeerd Linux-systeembeheerder (junior level) willen worden.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Algemene ervaring met het gebruik van computersystemen (geen UNIX- of Linux-ervaring nodig).

Bijzonderheden

Deze cursus wordt verzorgd door AT Computing, het kennisinstituut in open-source technologieën. AT Computing is onderdeel van de Vijfhart Groep.

Onderwerpen

 • De cursus behandelt alle leerdoelen (objectives) en onderwerpen (topics) die worden beschreven in de examenspecificaties voor het LPI-examen 101. De objectives zijn hier terug te vinden : https://www.lpi.org/our-certifications/exam-101-objectives

  Planning & Prijs

  Loading...
  Alle prijzen zijn excl. BTW.
  Meer informatie over incompany of maatwerk
  Cursus: LPI certificering level 1 (LPIC1) - Examen 101

  Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

   E-mailadres

   Telefoonnummer

   Opmerking of vraag   Wil je meer informatie ontvangen of een vrijblijvende offerte ontvangen over deze cursus? Vul onderstaande gegevens in en wij mailen je zo spoedig mogelijk de juiste gegevens.

      De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

      Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

      Bekijk favorieten
      Meer weten

      Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


      Cursus: LPI certificering level 1 (LPIC1) - Examen 101

       E-mailadres

       Telefoonnummer

       Opmerking of vraag       Wij helpen je graag

       Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.


       LPI certificering level 1 (LPIC1) - Examen 101
       [contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
       Onderwerpen
       Actieve filters: Wis alle filters
       Loading...