Onze visie op open source

Onze visie op open source

Open Source succesvol inzetten vraagt om een pragmatische benadering. Alleen als er een volwassen Open Source-oplossing voorhanden is die voldoet aan uw wensen, dan zullen wij die adviseren en desgewenst implementeren. In de praktijk blijkt een “best of both worlds”-omgeving met zowel Open Source als Closed Source-oplossingen naast elkaar vaak het best te voldoen.

De voordelen van Open Source zijn in onze visie samen te vatten in drie woorden: slank, onafhankelijk en duurzaam.

Slank

Een IT-oplossing moet slank (lean) zijn. U wilt een oplossing met zo min mogelijk overbodige ballast aan functionaliteit. Meer complexiteit zorgt voor meer beheerdruk en hogere kosten – kosten die bovendien vaak verborgen blijven: ze komen pas boven water op het moment dat de ballast overboord gegooid wordt. Open Source stelt u in staat uw IT-infrastructuur te laten doen wat die moet doen. Niet meer en niet minder.

Onafhankelijk

IT maakt voor de meeste organisaties geen deel uit van het primaire bedrijfsproces. Daarom wilt u dat de kosten laag blijven en dat uw IT-infrastructuur kan meebewegen met de wensen en omstandigheden van de organisatie. Zonder afhankelijk te zijn van opgelegde migratiecycli van leveranciers of keurslijven van dienstverleners. Dat wilt u niet alleen nu, maar ook over vijf of tien jaar. Open Source biedt een volledig vrije keuze van leveranciers en dienstverleners, terwijl u tóch ondersteuning kunt krijgen.

Duurzaam

Uit een slanke en onafhankelijke IT-oplossing volgt automatisch een duurzame oplossing. Open Source geeft u veel bewegings- en keuzevrijheid, waarmee u maximaal kunt profiteren van investeringen die u nu en straks doet. U houdt de speelruimte om in alle richtingen te kunnen bewegen, ook naar een andere externe partij als dat moet. Met Open Source houdt u de regie in eigen hand.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...