LET OP: vanaf 2 juni leveren wij zowel virtuele als klassikale trainingen uit

Meer informatie
Onze visie op open source

Onze visie op open source

Open Source succesvol inzetten vraagt om een pragmatische benadering. Alleen als er een volwassen Open Source-oplossing voorhanden is die voldoet aan uw wensen, dan zullen wij die adviseren en desgewenst implementeren. In de praktijk blijkt een “best of both worlds”-omgeving met zowel Open Source als Closed Source-oplossingen naast elkaar vaak het best te voldoen.

De voordelen van Open Source zijn in onze visie samen te vatten in drie woorden: slank, onafhankelijk en duurzaam.

Slank

Een IT-oplossing moet slank (lean) zijn. U wilt een oplossing met zo min mogelijk overbodige ballast aan functionaliteit. Meer complexiteit zorgt voor meer beheerdruk en hogere kosten – kosten die bovendien vaak verborgen blijven: ze komen pas boven water op het moment dat de ballast overboord gegooid wordt. Open Source stelt u in staat uw IT-infrastructuur te laten doen wat die moet doen. Niet meer en niet minder.

Onafhankelijk

IT maakt voor de meeste organisaties geen deel uit van het primaire bedrijfsproces. Daarom wilt u dat de kosten laag blijven en dat uw IT-infrastructuur kan meebewegen met de wensen en omstandigheden van de organisatie. Zonder afhankelijk te zijn van opgelegde migratiecycli van leveranciers of keurslijven van dienstverleners. Dat wilt u niet alleen nu, maar ook over vijf of tien jaar. Open Source biedt een volledig vrije keuze van leveranciers en dienstverleners, terwijl u tóch ondersteuning kunt krijgen.

Duurzaam

Uit een slanke en onafhankelijke IT-oplossing volgt automatisch een duurzame oplossing. Open Source geeft u veel bewegings- en keuzevrijheid, waarmee u maximaal kunt profiteren van investeringen die u nu en straks doet. U houdt de speelruimte om in alle richtingen te kunnen bewegen, ook naar een andere externe partij als dat moet. Met Open Source houdt u de regie in eigen hand.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...