Linux leren

Linux leren

TuxWat is Linux?

Linux is een van de meest gebruikte besturingssystemen in de wereld. Het besturingssysteem stijgt jaarlijks in populariteit en steeds meer programmeurs werken aan Linux. Linux is gebaseerd op de filosofie die zegt dat software en ideeën vrij gedeeld moeten kunnen worden: open source.  Dit is gelijk het grote voordeel van Linux: het is gratis te downloaden en iedereen kan meehelpen om het beter te maken.

Tux
Tux is de mascotte van de Linux-kernel. De maker van Linux, Linus Torvalds, bedacht de pinguïn als karakter merk.

Wie gebruiken Linux?

De meeste servers maken gebruik van een versie van Linux. Enkele voorbeelden: Google, Facebook, Twitter en zelfs NASA. Heb je een Android telefoon? Android gebruikt de Linux-kernel onder de motorkap.

Wil jij Linux leren?

Wil je overstappen op een Linux besturingssysteem? AT Computing heeft een breed aanbod Linux trainingen voor verschillende niveaus. Wil je vertrouwd raken met de basisbegrippen en elementaire functies? Bekijk dan de training Linux / UNIX deel 1. Heb je al enige ervaring met Linux, maar zoek je een training die meer de diepte ingaat? Volg dan deel 2 van de Linux/UNIX training. Ga je het besturingssysteem beheren in een bedrijfsomgeving, dan zijn de trainingen Linux applicatiebeheer of Linux systeembeheer erg relevant en raadzaam om te volgen. Bij de laatstegenoemede twee trainingen is enige ervaring met Linux wel noodzakelijk.

Lees hier welke Linux training bij jou past >

Consultancy & detachering

Heb je hulp nodig bij de opzet van een Linux-omgeving? Je kunt bij onze consultants terecht met alle mogelijke Linux/UNIX gerelateerde vragen en problemen. Lees meer over onze dienstverlening consultancy en detachering.

Bekijk alle Linux trainingen >

Linux trainingen (38)

Alle Linux trainingen
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...